İMPLANT AMELİYATINDAN SONRA BESLENME

AĞIZ KURULUĞUNUN NEDENLERİ

Ameliyat bittikten sonra yemek yemeye başlayabilirsiniz; Bununla birlikte, uygulanan genel veya lokal anesteziden yorgun hissedeceğinizden yemek yemeyi geciktirmek isteyebilirsiniz.

Pişmiş yumurta, yoğurt, süzme peynir ve diğer çok yumuşak peynirler, çorbalar, şekersiz meyve veya sebze suları veya smoothiler, yulaf ezmesi, buğday, elma suyu, makarna ve peynir, yumuşak ekmek gibi yumuşak yiyecekler ve sıvılar tüketebilirsiniz.

Sert gıdalar yerine daha yumuşak besinler tercih etmek, yeni uygulanmış cerrahi işlemden sonra iyileşme sürecini destekleyecek ve ameliyattan sonra yeme kaynaklı ağrıları engelleyecektir.
Özellikle ilk birkaç gün, sadece sıvıları ve çorbalar, protein içecekleri, smoothiler ve meyve suları gibi sıvılar daha sağlıklı olacaktır.

Özellikle gevrek, sert veya çok çiğnenmiş gıdalardan kaçınmak gerekir. Bu, prosedürünüz için daha fazla rahatsızlık ve daha uzun iyileşme süresine neden olabilir. Ameliyat alanda travmaya neden olabilir.
Prosedürden birkaç hafta sonra iyileşme tamamlanınca, istediğiniz her şeyi tüketebilirsiniz. İmplantlar doğal diş işlevi gördüğünden, doğal dişlerle tüketilebilen her türlü besin, implantlar da tüketilebilir.